| kotiin | tauti | ruoka | terveys | perhe | kunto |
  • Hevoset - Whirlaway

Ennen suuri hevonen Citation, joka koulutti Ben Jones ja ratsastanut kuski Eddie Arcaro voittoon for 1948 Triple Crown, oli toinen hevonen, joka heillä oli eroa myös ryhtynyt Triple Crown kunniaa, yksi eniten villihevosia kaikissa kilpa historiaa. Hänen nimensä, Whirlaway. Ei ole kysymys siitä, Whirlaway oli psykopaatti niin pitkälle kuin hevoset menivät. Hän oli varsin altis villejä seikkailuretkille ympäri raviradalla. Hän oli todella pidetään psyykkisesti sairas hevonen kuitenkin, että määrittelee itse. Hän oli vaaraksi itselleen ja hänen ympärillään. Mutta ei ollut epäilystäkään Ben Jonesin mielessä, että tämä hevonen oli sen arvoista koulutusta. Hänen 3 ja 4 vuotta vanha vuodenaikaa hän juoksi 42 kisaa, voitti niistä 25 ja sijoittui toiseksi 13 kertaa. Todella mahtava hevonen, joka vanhoja. Whirlaway tuli ensimmäinen 8 Kentucky Derby voittajat ja ensimmäinen 2 Triple Crown voittajia Calumet Farm. Whirlaway oli poika Blenheim II. Hänen 2 vuotta vanha kaudella hän ei näytä merkkejä kirkkaimmillaan. Hän voitti seitsemän alkaa joka sisälsi neljä panokset kilpailuista. Hänen varhainen ennätys oli todella paljon parempi kuin mikään muu aikaisempi Triple Crown voittaja. Kaikki ne yhdistetään vain voitti kuusi kilpailua, jonka kaksivuotiaana. Mutta Whirlaway myös menetti 9 kertaa vuodessa ja alkoivat osoittaa merkkejä hyvin arvaamaton käyttäytyminen. Monta kertaa hän juosta kilpaa ja ottaa hänen kuski ulkopuolella rautatie ennen tulossa takaisin sisälle ja liikkuvat varten tappaa. Hän oli hyvin vaikea hevonen valvoa, koska hänen mielenterveysongelmia. Alussa hänen toinen vuosi kilpa, Whirlaway oli edelleen merkkejä äärimmäisen arvaamaton käyttäytyminen ja pelättiin, että hän ei koskaan valmis todella iso kilpailuista. Hän menetti kaksi ensimmäistä kilpailua, että vuosi ja fanit jäivät josko hän olisi koskaan hyvä hevonen, joka Calumet Farm sanoi tulevansa. No, fanit ja muut kilpa maailma ei tarvitse odottaa pitkään. Toukokuun 3. 1941 Whirlaway juoksi Kentucky Derby. Jones oli tehnyt joitakin muutoksia Whirlaway n hätävilkut, jotta hän voisi nähdä hieman paremmin vasemmalla puolella, mutta ei oikealla. Hän myös laittaa Eddie Arcaro on Whirlaway, korvaa vanhan jockey Wendall Eads. Arcaro oli ratsastanut edellisen Kentucky Derby voittaja Jonesin. Kun kilpailu alkoi, Whirlaway teki tavallista hieman majoittuessaan pakkauksen takapuolelle. Mutta vain neljäsosa mailin vasemmalle, Whirlaway lähti ja jätti muut pölyä, voittaa 8 pituudet. Preakness ollut erilainen. Jossain vaiheessa Whirlaway laahasikin 9 pituudet ja näytti siltä, ​​että hän oli poissa radalta. Mutta jälleen kerran, hän tuli myöhään ja päätyi voittaa Preakness 5 1/2 pituudet. Lopuksi kuukautta myöhemmin Belmont Stakes, Whirlaway lovinen hänen paikkansa kilpa historiassa. Tällä kertaa hän tuli ulos vahva, rakennus 7 pituus johtoon. Vaikka hän alkoi väsyä lopussa hän vielä ripustaa varten 2 1/2 pituus voittoon. Valitettavasti, kun hän jäi eläkkeelle ja myytiin rotu, hän kuoli vain 10 minuuttia sen jälkeen ryhdytty tamma.
    Tekijä: Michael Russell