| kotiin | tauti | ruoka | terveys | perhe | kunto | 
 • Oikea tapa hengittää jooga

  Kun käytäntö jooga, ei ole olemassa sellaista asiaa kuin yksinkertainen hengitettynä ja uloshengitys. Yksi viisi periaatetta jooga on Pranayamaharjoituksia - taidetta oikea hengitys. Tietäen oikea tapa hengittää jooga parantaa fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä aikana käytännössä. Pranayama

  Pranayama on jooga "tiede hengitys." Sana "pranayaman" tulee kolme sanaa: "prana" elämän lähde tai elämän energiaa, "Yama", kurinalaisuutta ja itsehillintää, ja "Ayama," laajennus, laajennus tai vapauden rajoitus. Taidetta hengityksen hallinta on hyödyllistä aikana jooga käytännössä, varsinkin kun fyysisen liikkeen tulee niin voimakas, että se aiheuttaa hengityksen tulla nopeasti ja matala. Tämä hengitys - aloittaa ja rinnassa, hartiat ja ylempi keuhkot - voi johtaa hyperventilaatio aikana äärimmäisen liikuntaa. Pranayaman, tai hallittu hengitys, käyttää enemmän keuhkojen tilavuus, millä varmistetaan, enemmän tarkoituksenmukaista toimituksen happea elimistössä. Se myös edistää sekä keskittymistä ja rauhaa.
  Neljä vaihetta hengenvetoon

  Neljä vaihetta Pranayamaharjoituksia muodostavat täyden hengenvetoon. Yhden hengitettynä, puraka, on tekniikka otetaan ilmassa tasainen ja jatkuva tavalla, ilman taukoja. Toisessa vaiheessa on täynnä tauon hengitettynä (abhyantara kumbhaka). Tämän vaiheen aikana, ilman virtausta pysähtyy. Sinun pitää hengittää ilman keuhko-tai kehon liikkuvuutta. Kolmas vaihe hengitys on rechaka. Kuten puraka, tämän pitäisi olla sileä, saumaton ilma vaihtuu, mutta tällä kertaa olet kerroit ilmaa ulos. Keuhkot yleensä rentoutua uloshengityksen aikana. Kuitenkin saavuttaa täysi rentoutumiseen uloshengityksen vaiheessa, saatat joutua käyttämään jonkin verran energiaa. Loppuvaiheessa hengitys (bahya kumbhaka) on tyhjä tauko. Neljä vaihetta voidaan sisällyttää mihin tahansa pranayaman jooga, mutta ovat tyypillisimmin käytetään, kun keho on liikkeessä. Tätä kutsutaan ujjjayi hengitys.
  Ujjayi hengenvetoon

  Jooga harjoittajia käyttää ujjayi hengityksen aikana fyysisen sekvenssit (asanat), kuten aurinko tervehdyksiä. Sen sijaan tunne nopean ilmavirran pisteen sieraimiin, aloittaa hengityksen välissä nenänielun ja epiglottis rajoittavaa kurkun lihaksia hieman. (Samanlainen hallitusti, kiertohengityksen tekniikkaa käytetään toistettaessa didgeridoota ja muita puhaltimia). Ääni ujjayi hengenvetoon kuulostaa pehmeä tela valtameren aallot. Jos olet vain oppia tästä prayanama liikunta, käytännössä hengittämästä ja uloshengitys suun kautta ensin. Kun osaksi fyysistä järjestyksessä, ujjayi hengenvetoon estää sinua luisumassa matala, clavicular hengitys tai hyperventilaatio.